menusearch
mahdighodrati.ir

هویت و هویت‌یابی زودرس چیست؟

قبلی
انتخاب رشتهمشاوره خصوصی




۱۴۰۱/۲/۱۳ سه شنبه
(3)
(0)
هویت و هویت‌یابی زودرس چیست؟
هویت و هویت‌یابی زودرس چیست؟

مهدیه ایمانی در گفت و گو با سایت مهدی قدرتی در ادامه مبحث هویت بیان کرد: نوجوان عزیز، همانطور که می‌دانید، پدیده‌ی نوجوانی با پرسش‌های زیادی همراه است. پرسش‌هایی مانند این که: من کیستم؟ از زندگی چه می‌خواهم؟ چه رسالت و نقشی در دنیا دارم؟ و...، که در مطلب قبلی هم به این دست از پرسش‌ها، اشاره کردیم.

پاسخ صحیح به این سوالات، آسان نیست و همیشه با تشویش و تردید همراه است؛ چرا که کمتر کسی به دنبال خود واقعی و هویت درونی خویش می‌گردد.

همچنین در مطلب قبلی از بحران هویت، با "گم‌شدن در شهری جدید و نا آشنا" یاد کردیم، اما اگر بخواهیم تعریف کوتاهی، صرفا در مورد "هویت" داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم که: هویت هر شخص، متشکل از کیستی و چیستی، علایق و ارز‌ش‌ها، تصمیمات و انتخابات اوست

به همین دلیل است که اریکسون، هویت را به عنوان، دستاورد مهم شخصیت نوجوانی و قدمی مهم، به سمت تبدیل شدن به فردی ثمربخش و خوش‌حال، دانست.

با توجه به این تعاریف، می‌توان گفت که، شناخت صحیح از هویت، ضامن انتخاب مسیر درست در زندگی و کسب موفقیت‌هایی در همین مسیر خواهد شد.

این کار، یعنی شناخت و کشف هویت درونی، چندان سخت نیست؛ صرفا به رو‌راستی با خود و آگاهی و تفکر نسبت به احساسات و علایق درونِ خویش، نیاز دارد.

در این صورت می‌توان به نیاز‌ها و خواسته‌های واقعی خود دست پیدا کرد و به دنبال آن‌ها رفت.

کسی که، با هویتش آشنا باشد، علاوه بر اینکه بر علایق، روحیات، اعمال و تفکر خویش آگاهی دارد، مسئولیت تمام آن‌ها را نیز می‌پذیرد و همیشه توضیحی منطقی در مورد آن‌ها دارد.

در واقع اگر شما، با شناخت کامل از هویت خود، مسیری را در زندگی انتخاب کنید، نسبت به انتخاب، تصمیمات و همه‌ی اعمالتان در این مسیر، متعهد هستید.

از طرفی باید این را هم بدانید، که نباید در کشف و شناخت هویت، عجله کنید؛ چرا که ممکن است دچار هویت یابی زودرس شوید.

هویت‌یابی زودرس، تثبیت و نهایی شدن تصور و آگاهی شما از خود و کیستی‌تان، در ذهن است؛ که این تثبیت زود هنگام، بر روی سایر توانایی‌هایی که، از آن‌ها برای توصیف شخصیت خود استفاده می‌کنید و مخصوصا، عزت‌نفس شما، تاثیر منفی دارد.

همچنین در این شرایط، اظهار نظر و تایید دیگران را در تصمیم‌گیری‌ها مهم و لازم می‌دانید؛ زیرا قبل از بلوغ فکری و شناخت صحیح هویت، تصویری از درون خود در ذهن حک کرده‌اید.

بهتر است در شناخت درون و هویت، عجله نکرده و آهسته و با علم و آگاهی به سمت آن بروید؛ در این صورت به‌جای داشتن افکار و عقاید سطحی و مغایر با شخصیتتان، دیدگاه و فکری سنجیده، صحیح و متناسب با شخصیت خود خواهید داشت.

البته توجه داشته باشید، که منظور از حرکت آرام در جهت کشف هویت، این نیست که مدت‌ها و حتی سال‌ها زمان خود را برای آن بگذارید و یک دوره‌ی طولانی، سردرگمی و بلاتکلیفی را تجربه کنید؛ در این صورت تا مدتی طولانی، احساس هویتی قوی و روشن در شما شکل نمی‌گیرد؛ که نتیجه‌ی آن کاهش عزت‌نفس و حس استقلال در شما می‌شود‌ و تفکر و برنامه‌ای نامنظم با خود به همراه می‌آورد.

حتی ناکامی و گاه‌ و‌ بی‌گاهی روابط بین فردی نیز می‌تواند، از تاثیرات سردرگمی در کشف هویت باشد.‌

شما زمانی در راه دستیابی به هویت خود پیشرفت می‌کنید که، برای علایق، ارزش‌ها و استعدادهایتان، وقت و انرژی بگذارید و به یک تعهد شخصی در این باره برسید.

در مطلب بعدی از عوامل موثر بر شکل‌گیری هویت و مشکلات ناشی از ناتوانی در هویت‌یابی صحبت خواهیم کرد.

ممنون که تا انتها همراه ما بودید. مهدیه ایمانی دانشجوی روانشناسی

برای مطالعه مقالات مربوط به دوره نوجوانی در سایت مهدی قدرتی به قسمت مقالات مراجعه نمایید.

linkedininstagramtelegram